السلام عليكم
هاي عليكم يا اخواتي و اصحابي الحلوين
:salut: :salut:
عاملين ايه؟؟وحشتوني اوي اوي كلكم...فين نشاطكم ؟؟راح فين ؟؟
المهم....جايبلكم النهاردة طريقة عمل سهلة للتارت (المكسرات+عين الجمل+التمر بالمكسرات+التفاح بالقرفه+الفواكه)..بس يارب تعجبكم
اسيبكم مع الوصفة....
المقادير::
2 كأس دقيق
2 اصبع زبده
بيضتين
كأس سكر مطحون
ملعقة صغيره B.p (بيكنج بودر )
رشة فانيليا
الطريقة :- نقوم بوضع الزبدة اللينة في الخلاط مع السكر والبيض ونخلطها مع بعض
ونضع الدقيق في زبدية(طبق غويط) مع باقي المقادير ونعجنها ..* نعجن جميع المقادير السابقة حتى
تتشكل لدينا عجينة متماسكة ولينة وسهلة التشكيل ..
بعدها تجيبي القوالب المخصصة للتارت وتحطي العجينة فيها .
* لابد يكون عندك صواني التارت اما الصغيره في الحجم او الكبيره وانتي ورغبتك ..
* تفرد العجينة وتغلف بها الصواني ويقطع الزائد بالسكين
وتخرميها بشوكة عشان ماتتنفخشي من نصها.
و بعدين بتدخليها الفرن ويكون التحمير من تحت بس واذا تحمرت طلعيها وشليها من القالب ولاننسى
القالب يدهن بالزبدة عشان يسهل خروج التارت...
و ممكن تستعملي اي حشوة...بس انا افضل تارت التفاح لأنه اخف و احلى حاجة....
تعمليه ازاي؟؟
اول حاجة....
بتجيبي التفاح..تقشريه ..و تقطعيه شرائح و تحطيها في طاسة على النار...و بعدين تحطي عليها
شوية قرفة علشان النكهة..و بعد كدة تشوحيها (تسويها)لحد ما تبقى زي المربى...و بعدين بتحطي
الحشوة داخل التارت ...و تحطي تفاح طازة فوق التفاح المستوي(المطبوخ) علشان الشكل...و يكون
مقشر و مقطع شرائح برضه..و ترشي فوقه قرفة...
زي كدة...
و تدهني فوقه زبدة سايحة علشان تعطي شكل لامع..و تحطيها في الفرن 10 دقائق لحد ما التفاح
لونه يبقى احمر او ذهبي...
و في برضه تارت الفواكه...ده بيكون عبارة عن كريم شانتيه او قشطة...تحشي بيها التارت و تحطي
فوقه فواكه متنوعة..مثلا كومبوت خوخ او كومبوت اناناس او كيوي او فراولة او.......اي فاكهة انتي
بتحبيها...
اتمني تكون وصفتي عجبتكم...
مستنية ردودكم...
I Waiting Your Answers To My Topic....
.
............
See You Soon.....
.....